У пристрої постійно підтримується оптимальна температура олії, і їжа не підгорить і не пересмажиться, а рівномірно покриється хрусткою скоринкою. Навіть якщо у вас стоїть витяжка, то при смаженні у фритюрі на сковороді вам не уникнути кіптяви, диму та запахів.
Навіщо потрібна фритюрниця?
Фритюрниця – апарат для смаження у фритюрі (глибокому шарі рослинного або тваринного жиру). Фрі (фр. frit — «смажений») означає «смажений у великій кількості жиру до утворення рум'яної скоринки».
Яка фритюрниця краща за газову чи електричну?
1) Фритюрниці бувають газові та електричні. Недолік газових фритюрниць у тому, що вони більш пожежонебезпечні та їх установкою повинні займатися фахівці, а також вам потрібно буде отримувати дозвіл на встановлення. Тому, як правило, електричні фритюрниці популярніші серед рестораторів.