Щоб приготувати м'яку яловичину (замість ніжного м'яса теляти) доведеться використовувати маринад з ківі, а також тендерайзер (розпушувач, розм'якшувач м'яса), Про яке писали вище. «На котлети», а точніше на фарш піде передня частина туші, яка наперед жилиста і жорстка, а з цим уже впорається гарна м'ясорубка.
Що зробити, щоб м'ясо яловичини було м'яким?
Зробити м'ясо ніжним та м'яким допоможе маринад із газованою водою. Таким чином часто маринують шашлик, хоча він стане у нагоді і для будь-якого іншого м'яса. Наріжте м'ясо на порційні шматки та повністю залийте мінеральною газованою водою. Поставте у холодильник на 4 години.
Що додати у воду, щоб яловичина була м'якою?
Посолити бульйон приблизно за 10 хвилин до того, як яловичина звариться. Щоб бульйон вийшов ще смачнішим – з самого початку покладіть ще холодну воду очищену і надрізану біля основи цибулю, а також моркву. Наприкінці приготування в бульйон можна покласти подрібнений часник.