Базилік – це одна з найпопулярніших і ароматних трав, яка використовується в кулінарії по всьому світу. Його неповторний аромат та вишуканий смак роблять базилік незамінним інгредієнтом у різних стравах. Але як найкраще вживати цю траву?
Для початку, базилік можна додавати у свіжому вигляді до салатів та гарнірів. Його листя можна просто подрібнити і додати до класичних овочевих салатів для надання їм свіжості та яскравості. Крім того, базилік чудово поєднується з помідорами та моцарелою, тому його можна використовувати при приготуванні капрезі – італійської страви для закуски.
Якщо ви готуєте пасту чи піцу, не забудьте додати трохи базиліка. Ця трава надає стравам пікантності та особливого смаку. При приготуванні піци можна посипати базиліком разом з іншими травами на верхню частину тіста перед випіканням. А якщо ви готували пасту, то базилік можна додавати в соуси або як приправу до інших страв.
Спосіб приготування | складові |
---|---|
Песто соус | Базилік, оливкова олія, часник, сіль, сир пармезан, горіхи (кедрові чи волоські) |
Салати | Базилік, помідори, моцарелла, оливкова олія, сіль, перець |
Піца | Базилік, томатний соус, моцарелла, оливкова олія, сіль |
Супи | Базилік, овочевий бульйон, цибуля, морква, селера, картопля, сіль, перець, вершки |
Окрім піци, зелений базилік підходить салатам, у складі яких є огірки, помідори, часник, лимони, горіхи, оливки, а також всім стравам з великих видів пасти. Також дуже смачні сандвічі з шинкою або м'якими сирами, якщо до них додати як мінімум один лист пряної рослини.28 лип. 2022 р.
Як можна використовувати фіолетовий базилік?
Базилік у сушеному вигляді використовують як пряність. Як приправу фіолетовий базилік використовують для приготування овочевих страв з баклажанами, помідорами, солодким перцем.. Кухарі рекомендують поєднувати базилік з іншими пряними травами, наприклад, з м'ятою, петрушкою, майораном.
Де та як використовувати базилік?
Базилік додають у страви з м'яса, риби, в овочеві консерви та соління. Базилік чудово поєднується з помідорами, квасолею, капустою, бобами. Звичайний оцет стане бальзамічним, якщо до нього додати кілька листків базиліка.
Навіщо потрібно їсти базилік?
Корисні властивості базиліка У базиліці міститься дуже багато вітамінів – А, С, В2, РР, каротин, фітонциди, рутин. Завдяки такому компоненту як евгенол, базилік має потужну антибактеріальну дію, а також має спазмолітичну та тонізуючу дію, яку можна порівняти з аспірином або ібупрофеном. Збережена копія