На третій день капуста має пустити піну – це означає, що можна відправити її в холодильник. Через два дні капусту можна, в принципі, їсти, а через два дні вона повністю готова. Разом неквапливий процес квашення займає днів п'ять – тиждень. Можна заправляти олією, додавати журавлину і їсти. 18 лип. 2018 р.
Коли і як правильно квасити капусту?
Раніше врожай капусти починали збирати на Воздвиження (27 вересня). Цього дня капуста та страви з неї обов'язково були присутні на столі. Для квашення краще використовувати білокачанну капусту пізніх або середніх термінів дозрівання з міцним пружним листям, а значить краще квасити капусту восени.
Коли найкраще квасити капусту?
Квасити капусту краще за місячним календарем середині березня, у фазі зростання місяця. У березні 2023 року фаза місяця, що росте, припадає на період з 14 по 27 березня. На місяць, що спадає, а в березні вона буде такою з 1 по 12 число квасити капусту не бажано.