Хліб на заквасці легше засвоюється. Це тим, що з бродінні тесту на заквасці у ньому утворюється молочна кислота, що цілком відповідає людському обміну речовин. І, навпаки, під час використання дріжджів у результаті бродіння утворюється спирт, що з часом веде до перебудови обміну речовин.
Чим відрізняється натуральна закваска від дріжджів?
Таким чином, мікрофлора заквасок – це симбіоз між дріжджами та молочнокислими бактеріями. Дріжджі забезпечують підйом, розпушення тіста та утворення пористого м'якушку, а молочнокислі бактерії надають хлібу смак і аромат., – підсумовує Марина Костюченко. Збережена копія
Чи можна замінити закваску дріжджами?
Заміна дріжджів закваскою дає новий рецепт: і структура тіста, і смак хліба будуть іншими, ніж передбачено рецептом з дріжджами. Проте, рецептів на миттєвих дріжджах дуже багато, і якщо ви виростили свою закваску, то на ній можна пекти не лише хліб.