Воно містить вітаміни (А, В, Е та D), антиоксиданти, амінокислоти, білки, вуглеводи, мінеральні елементи, клітковину. Особливу цінність представляє октакозанол – олія зародків, насичена токоферолом (вітаміном Е), яка використовується у комплексному лікуванні багатьох захворювань.
Чи можна їсти пшеницю щодня?
Вживати пророщені зерна пшениці слід у профілактичних цілях. Вони принесуть користь усім, крім тих, хто має целіакію або алергію на пшеницю. Вживати паростки або сік з них постійно не варто. Курс прийому – від двох тижнів до двох місяців.
Що дає пшениця людині?
Пророщена пшениця нормалізує обмін речовин, очищує мікрофлору кишечника. При захворюваннях органів дихання та кашлі допомагає відвар із висівок. До складу пшеничного зерна входять: крохмаль та інші вуглеводи (50-60%), білки (від 10% до 20%), рослинні жири. Збережена копія